BeogradLazarevacVesti

Podeljeno 40 autosedišta najmlađim sugrađanima

GO Lazarevac i Agencija za bezbednost u saobraćaju su u okviru preventivno – promotivnih aktivnosti organizovali edukativno predavanje i podelu autosedišta za decu. Obezbeđeno je 40 sedišta za mlađu decu i stariju od četiri godine. Prisutnima se obratio predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić ističući značaj bezbedne vožnje i odgovornog ponašanja prema najmlađima i najavio nastavak akcije u cilju prevencije i povećanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Autosedista-6

Obraćajući se roditeljima predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje mere povećanja bezbednosti dece ali i da je odgovornost roditelja pre svega da brinu o što sigurnijem boravku najmlađih u vozilu. Pored čitavog niza projekata GO Lazarevac je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovala nabavku i podelu autosedišta za decu svih uzrasta.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Roditelji su ključan faktor za bezbednost dece, tinejdžera ali i mladih do 25 godina u saobraćaju, jer prema istraživanjima sopstvenim primerom od najranijeg uzrasta ukazuju na značaj bezbednog ponašanja i poštovanja zakonskih mera koje važe za sve učesnike u saobraćaju, istakao je Milan Ilić savetnik Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Autosedista-2

Tokom današnjeg predavanja putem filma ali i na praktičnim primerima roditeljima je prezentovano na koji način pravilno koristiti autosedišta, ali i predočene sve posledice nebezbedne vožnje najmlađih.

Autosedista-3

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA