BeogradLazarevacVesti

Smotra stvaralaštva učenika OŠ „Voka Savić“ u lazarevačkoj biblioteci

“Raznolikost“ naziv je smotre učeničkog stvaralaštva učenika OŠ “Vojislav Voka Savić“ koja se tradicionalno održava u biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Uz likovne radove učenici su svoj talenat, kreativnost i stečeno znanje predstavili i na polju muzičke umetnosti, srpskog jezika i informatike.

Smotra stvaralaštva učenika OŠ „Voka Savić“ u lazarevačkoj biblioteci

Cilj ove smotre je da predstavi ne samo stečeno znanje već i talenat, kreativnost i maštu učenika OŠ “Vojislav Voka Savić“. Oni su pored likovnih radova nastalih različitim tehnikama predstavili i svoje pesme, priče, video prezentacije, animirane filmove i sve ono što je nastalo kao plod njihovog rada i truda.

Vladimir Petrović
Vladimir Petrović

Ovog puta smo, takoreći, uzeli sve vrste umetnosti i spojili ih u jednu smotru. Izložbu smo nazvali „Raznolikost“ baš zato što su radovi birani iz likovnog i da budu različiti, šarenoliki i kreativni. Prateći program je tako iskombinovan da bude mešavina scensko, literarno, muzičke umetnosti, koje su kombinovane na jedan opušten i mešovit način, kaže prof. likovnog Vladimir Petrović.

Posebnu pažnju privukli su likovni radovi učenika viših razreda, čime je ova smotra i opravdala svoje višegodišnje postojanje što je rezultat truda i saradnje na zajedničkom cilju učenika i nastavnika.

Ta izložba bi trebala da bude naš kontrolni zadatak, da proverimo šta smo to uradili tokom polugodišta. Istovremeno, pozvani su svi oni koji su zainteresovani da uživaju u dečijem stvaralaštvu, da dođu i vide izložbu. Deca su vrlo kreativna, ako se to od njih traži, i vrlo su raznolika što je i cilj našeg programa, da deci pružimo mnogo različitih načina da se izraze, bar jednom u toku polugodišta, kaže Petrović.

Kako su najavili predstavnici „Vokine“ škole i lazarevačke biblioteke, saradnja ove dve ustanove biće nastavljena i u buduće a cilj je da se kroz prezentaciju talenata i znanja učenika afirmišu umetnički predmeti kao i kreativne vanškolske aktivnosti. Izložba će trajati do 25. januara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA