Petrovac na Mlavi

Snažno nevreme u Petrovcu na Mlavi odnelo sve pred sobom, poplavljeno 20 naselja

U Petrovcu na Mlavi i danas jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi. Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine.

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju. U žagubičkim selima bujice odnele delove puta.

Predsednk opštine Nedinić: Štab za krizne situacije zaseda 24 sata

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine – rekao je Nedinić.

AMSS apeluje na oprez u vožnji

Kiša pada u više delova Srbije, što od vozača zahteva dodatnu opreznost, pogotovu na putevima oko Petrovca na Mlavi, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u istočnim, centralnim i jugozapadnim krajevima zemlje mestimično pada slaba i umerena kiša, dok je ponegde u dolini Velike Morave jakog intenziteta.

Ružić: Vlada će izaći u susret opštinama koje su pretrpele štetu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je danas da će Vlada izaći u susret svim opštinama u Srbiji u kojima je, usled nevremena, došlo do materijalnih šteta. Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije, Ružić je kazao da će Vlada da reaguje i da je juče na sednici formirano koordinaciono telo, odnosno radna grupa.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA