BeogradLazarevacVesti

Uspesi mladih harmonikaša muzičke škole “Marko Tajčević’

Todor Radulović i Uroš Živanović mladi harmonikaši, učenici muzičke škole “Marko Tajčević“ osvojili su prva mesta u svojim kategorijama na XV Internacionalnom takmičenju Mladih muzičara, koje je održano krajem maja u Lazarevcu. Na ovom takmičenju, koje je organizovala lazarevačka muzička škola nastupili su učesnici iz Bosne, Crne Gore, Rusije i gradova cele Srbije.
Marko-Dražić
Marko Dražić

Uspesi mladih harmonikaša MŠ “Marko Tajčević“ u klasi profesora Marka Dražića deo su napornog i predanog rada, talenta ali i ljubavi prema muzici i instrumentu koji sviraju. Profesor Dražić ne krije ponos uspehom svojih učenika.

Todor Radulović

Todor Radulović je učenik drugog razreda OŠ “Knez Lazar“ a muzičku školu “Marko Tajčević“ pohađa već godinu dana. Na ovom takmičenju nastupio je u predkategoriji i osvojio prvu nagradu 94.33 poena.

Uroš Živanović
Uroš Živanović

Uroš Živanović, učenik petog razreda, već sedam godina se bavi muzikom, nastupio je u četvrtoj kategoriji i takođe osvojio prvu nagradu sa 93 poena.

Profesor harmonike, Marko Dražić, izuzetno je zadovoljan uspehom svojih učenika, koji su vrednim radom i zalaganjem apsolutno zasluženo briljirali na ovom takmičenju.

Harmonika je instrument sa širokim spektrom mogućnosti, koji može da ima prateću ulogu, svira melodijsku liniju i objedini te dve stvari, rekao je Marko Dražić i pozvao sve zainteresovane da dođu, da probaju i ukoliko zavole počnu da sviraju ovaj instrument.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA