BeogradLazarevacVesti

Sneg otežao vodosnabdevanje, normalizacija se očekuje u toku dana

Prekid električne energije na izvorištu Peštan razlog je što Lazarevac i Lajkovac od sinoć imaju otežano vodosnabdevanje. Zbog teškog snega koji je od juče padao, oštećeni su dalekovodi koji napaju izvorište Nepričava i Peštan. Iz tog razloga onemogućena je i proizvodnja vode, rezervoari su ispražnjeni pa je JPKP „Lazarevac“ prinuđeno da obustavi isporuku vode. Ekipe komunalnog, kao i Elektrodistribucije otklonile su kvarove a po rečima direktora Aleksandra Rakića u toku je postepeno puštanje bunara, pa se normalizacija u vodosnabdevanju očekuje tokom dana.

Bunar JPKP Lazarevac

Od polovine februara meseca lazarevačko komunalno imalo je problema sa vodosnabdevanjem a glavni razlozi su prekidi u napajanju strujom, pa je često dolazilo do „iskakanja“ bunara, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Rakić. Dodaje da su ti problemi otklonjeni ali da je zbog snežnih padavina sinoć došlo do oštećenja dalekovoda koji napaju izvorišta.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Kvar je otklonjen u ranim jutranjim časovima ali zbog nenapajanja svi rezervoari su prazni pa je bilo neophodno da obustavimo isporuku vode, kaže Rakić. Ekipe komunalnog i Elektrodistribucije su tokom noći radile na otklanjanju kvarova a u toku je punjenje bunara, dodaje Rakić i nada se da će vodosnabdevanje biti uspostavljeno tokom popodnevnih časova.

Stabilizacija u vodosnabdevanju očekuje se do kraja dana kako u Lazarevcu, tako i u Lajkovcu. Posledice ovog problema osetiće se i tokom večernjih časova kaže Rakić, jer postoji šansa da se isporuka vode obustavi tokom noći kako bi se dopunili rezervoari. Rakić je zamolio građane da imaju strpljenja i razumevanja i da ovaj problem nije posledica lošeg rada komunalnog već vremenskih neprilika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA