BeogradKulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Literarno veče u čast profesora Čedomira Živanovića

Književni klub „Dimitrije Tucović“ organizovao je u lazarevačkoj biblioteci literarno veče u čast profesora filozofije Čedomira Živanovića koji je preminuo 27. decembra 2020. godine. Članovi kluba ovom prilikom čitali su odlomke iz knjiga profesora Živanovića, kao i učenici Gimnazije u Lazarevcu, u kojoj je predavao od 1977. godine, sve do odlaska u penziju. Čedomir Živanović je napisao 13 knjiga, bio je putopisac i redovan član Književnog kluba „Dimitrije Tucović“.

Literarno veče

U lazarevačkoj biblioteci, u organizaciji Književnog kluba „Dimitrije Tucović“ održano je literarno veče u čast profesora filozofije Čedomira Živanovića koji je preminuo 27. decembra 2020. godine u 73. godini života.  Za života, profesor Živanović je objavio 13 knjiga, a članovi kluba, čiji je bio član, čitali su odlomke iz njegovih putopisa. U literarnoj večeri učestvovali su i učenici Gimnazije, gde je predavao od 1977. godine.

Prof. Čedomir Živanović

O životu i delima profesora filozofije Čedomira Živanovića govorio je, između ostalih, i istoričar Ratko Vukelić.

Čedomir Živanović je diplomirao filozofiju sa logikom, a potom i Pravni fakultet na krivično-sudijskom smeru. Radio je u Кombinatu „Кolubara“, SO Lazarevac, a kao profesor predavao je od 1977. godine. Organizovao je brojne omladinske tribine u Biblioteci „Dimitrije Tucović“, sa dramskom sekcijom gimnazije pripremio je osamnaest pozorišnih premijera.

Objavio je više knjiga, među kojima su najbrojniji putopisi. Sahranjen je na Gradskom groblju u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA