Sportska sala u Rudovcima biće završena pre roka

Sportska sala u Rudovcima biće zvaršena za par meseci. U toku prošle godine počeli su radovi na ovom objektu, za koji je kamen temeljac postavljen još 1991. godine ali se do 2015. godine ništa nije radilo na izgradnji ove sportske sale. Predstavnici opštinskog rukovodstava i državni sekretar Bojan Stević obišli su radove na ovom sportskom objektu i najavili da će biti završen i pre roka, koji je predviđen za septembar mesec.

Sportska sala u Rudovcima

Kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale postavljen je 1991. godine i do pre nekoliko meseci se ništa nije radilo na izgradnji ovog objekta. Investitor je Ministarstvo omladine i sporta a novac je donirala Evropska unija.

Unutrašnjost sale u Rudovcima

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je prilikom obilaska objekta da će radovi biti završeni i pre roka a da će ga pored učenika, koristiti sportisti, rekreativci i svi zainteresovani meštani Rudovaca.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Na izgradnju ovog objekta meštani Rudovaca čekaju tri decenije. Vrednost radova je 41 milion dinara a novac je obezbeđen iz fondova Evropske unije, preko Ministarstva omladine i sporta, kaže Bojan Stević, državni sekretar. Očekujemo da radovi budu završeni do kraja jula na zadovoljstvo svih meštana a najviše učenika škole u Rudovcima, dodaje Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Direktor osnovne škole „Rudovci“ rekao je da ovu ustanovu pohađa oko 270 učenika i pokriva preko pet sela, a izgradnja fiskulturne sale olakšaće učenicima održavanje časova fizičke kulture, ali i mogućnost održavanja brojnih sportskih i kulturnih manifestacija.

Nebojša Delić
Nebojša Delić

Nakon završetka grubih radova, sledi kompletno uređenje objekta i opremanje. Učenici će konačno moći da koriste salu i pre planiranog završteka, što je naročito važno u zimskom periodu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *