BeogradLazarevacVesti

Preko 100 jedinica krvi prikupilo udruženje Ujedinjeni za Lazarevac

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovalo je 17. po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ujedinjeni za Lazarevac - akcija DDKAkcija se organizuje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.Tim povodom u Lazarevcu je bio transfuziomobil i jedna ekipa ispred prostorija udruženja u TC „Milenijum“. U udruženju je do sada prikupljeno 2000 jedinica krvi. U ovoj akciji preko 100.Ujedinjeni za Lazarevac zastave Kao jedno od pet najuspešnijih udruženja u Srbiji sa više od 2000 prikupljenih jedinica krvi, udruženje građana ‘’Ujedinjeni za Lazarevac’’ organizovalo je prvu akciju ove godine. Kako su rekli iz Instituta za trasfuziju krvi posebnih preporuka tokom organizovanih akcija za sada nema.

Akcija Ujedinjenih za Lazarevac organizovana na otvorenomIz Instituta poručuju građanima da ukoliko osećaju da im je zdravlje narušeno u bilo kom smislu ne daju krv. Sa druge strane učešće u akciji  neće Vam uticati na imunitet, naglašavaju iz Instituta. Članovi udruženja građana Ujedinjeni za Lazarevac i ovom prilikom pokazali su svoju humanost i spremnost da daju svoj doprinos u dobrotvornim akcijama.

U Lazarevcu transfuziomobilTokom ove akcije dobrovoljnog davalaštva krvi prikupljeno je više od 100 jedinica, što je iznad očekivanog. Poštujući sve procedure udruženje je ovu aktivnost organizovalo na otvorenom, a istovremeno krv je davalo samo po dvoje učesnika akcije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA