LazarevacSportVesti

Sportske igre mladih prvi put u Lazarevcu

Sportske igre mladih održane su prvi put u opštini Lazarevac. Na ovoj manifestaciji, koja se sedmu godinu zaredom organizuje u našoj zemlji, deca su se takmičila u uličnoj košarci i malom fudbalu, na otvorenim terenima Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“. Promoter Sportskih igara za Srbiju je fudbaler Nemanja Matić, a u Lazarevcu su se deca družila sa košarkašem Stefanom Birčevićem. Sportske igre mladih otvorio je predsednik opštine Bojan Stević koji je poručio da se na ovaj način deca zdravo razvijaju i imaju priliku da upoznaju prijatelje iz drugih sredina. Finalisti iz svake od sredina, predstaviće se na Državnom finalu, koje je planirano za drugu polovinu septembra.

Sportske igre mladih Lazarevac

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Igre mladih organizuju se u već 25 godina u Hrvatskoj, 10 u Bosni i Hercegovini i sedmu godinu u našoj zemlji. Sportske igre mladih otvorio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, nakon čega je, paljenjem baklje, ova sportska manifestacija otvorena.

Sportske igre mladih Lazarevac 2020

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavio je svoj put po mnogim gradovima i opštinama širom Srbije, pa je na red došao i Lazarevac. Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara Ivana Jovanović izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa čelnicima Gradske opštine Lazarevac i dodala da će uspešna saradnja biti ubuduće nastavljena. Ovom prilikom predsedniku lazarevačke opštine Bojanu Steviću uručena je povelja prijateljstva.

Ivana Jovanović i Bojan Stević
Ivana Jovanović i Bojan Stević

Naš proslavljeni košarkaš Stefan Birčević jedan je od inicijatora da se Sportske igre mladih organizuju i u Lazarevcu. Na tu ideju je došao kada je bio promoter manifestacije u Sokobanji. On se zahvalio Sportskom centru “Kolubara”, čelnicima opštine, EPS-a i ostalim pokroviteljima na podršci za održavanje Sportskih igara.

Stević, Jovanović i Birčević
Stević, Jovanović i Birčević

Igre koje spajaju region, u Srbiji se održavaju sedmu godinu zaredom. Da bi i u ovoj sezoni deca učesnici maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, Elektroprivreda Srbije i mnoge druge kompanije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA