Sportske igre mladih u Lazarevcu u petak 4. septembra

Na otvorenim terenima Sportsko rekreativnog centra “Kolubara” u petak 4. septembra, sa početkom od 11 časova, biće održana manifestacija Sportske igre mladih. U ovoj regionalnoj manifestaciji deca će se takmičiti u uličnoj košarci i malom fudbalu. Sportske igre mladih u Lazarevcu će otvoriti rukovodstvo opštine Lazarevac na čelu sa predsednikom Bojanom Stevićem, a promoter igara je naš proslavljeni košarkaš i reprezentativac Stefan Birčević.

Birčević na Sportskim igrama mladih

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Igre mladih organizuju se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, već osmu godiinu zaredom. Praksa je da u sklopu manifestacije neko od profesionalnih sportista uveliča događaj i druži se sa mališanima.

Grbić na Sportskim igrama mladih

Manifestaciji na terenima Sportsko rekreativnog centra “Kolubara” prosustvovaće proslavljeni košarkaš i osvajač olimpijskog srebra, Lazarevčanin Srefan Birčević.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Sportske igre mladih

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope. Zbog nestabilne epidemiološke situacije, poštovaće se sve propisane mera, a manifestacija će biti održana bez prisustva publike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA