LazarevacObrazovanjeVesti

Uspeh učenika „Vokine“ škole na Državnom takmičenju iz matematike

Učenici Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ Mihailo Radovanović i Dunja Duboka postigli su zapažene rezultate na 53. Državnom takmičenju iz matematike za učenike osnovnih škola koje je održano u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Društva matematičara Srbije u subotu 29. avgusta, na pet punktova u zemlji.

OŠ "Vojislav Voka Savić"

Učenici škole “Vojislav Voka Savić” koji su od juče osmaci, na Državnom takmičenju postigli su zapažene rezultate i bili su jedini ovogodišnji predstavnici opštine Lazarevac. Dunja Duboka imala je 32 boda i plasirala se oko 60. mesta, dok je Mihailo Radovanović sa 80 bodova osvojio srebrnu medalju.

Važno je istaći da je rezultat Mihaila najbolji na teritoriji opštine Lazarevac u 21. veku, rekao nam je njihov nastavnik matematike Petar Mijaljević, koji nije krio zadovoljstvo uspehom svojih učenika.

Petar Mijaljević
Petar Mijaljević

Uspeh Dunje i Mihaila je od velikog značaja za samu školu “Vojislav Voka Savić” ali pre svega za sve profesore. Ovo je dokaz da je “Vokina” škola pravo mesto za talentovanu decu, smatra Petar Mijaljević.

Petar Mijaljević i Mihailo Radovanović
Petar Mijaljević i Mihailo Radovanović

Uspehom na Državnom takmičenju iz matematike zadovoljan je sam Mihailo Radovanović. On ističe da se spremao tokom celog raspusta, bar dva sata dnevno, pa ni uspeh nije izostao. Mihajlo nam je otkrio da zadaci nisu bili jednstavni, a da mu je najviše pomagao nastavnik Petar Mijaljević.

Mihailo Radovanović
Mihailo Radovanović

Državno takmičenje iz matematike održano je u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Društva matematičara Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA