Sportski dan PU “Rakila Kotarov Vuka”

U sali SRC “Kolubara” u okviru manifestacije “Majske svečanosti”, koje PU “Rakila Kotarov Vuka” organizuje povodom ispraćaja predškolaca u prvi razred, održan je sportski dan na kojem je učešće uzelo preko 100 mališana. Predškolci i njihovi roditelji bili su podeljeni u pet grupa i takmičili su se u svakoj disciplini. I ove godine vaspitači i koordinatori potrudili su se da igre budu zanimljive i drugačije.

Predškolci iz Lazarevca, Stepojevca, Rudovaca, Velikih Crljena i Šopića, nadmetali su se u sportskim disciplinama koje su samo za ovu priliku pripremili vaspitači i koordinatori za fizičku aktivnost. Dodaju da su ove igre posebne po tome što su izmišljenje i deca su po prvi put imala priliku da igraju protiv ili uz pomoć svojih roditelja, kaže Maja Veljović stručni saradnik za fizičko vaspitanje u PU “Rakila Kotarov Vuka”.

Ovaj put roditelji i mališani takmičili su se u pet igara. Čini se da su i jedni i drugi bili oduševljeni igrama ali ovaj put pobedu su svakako odneli budući prvaci, koji su svoje saigrače žustro bodrili u svakoj disciplini.

Mališani iz svih grupa i ovaj put su pokazali da uživaju u sportskim takmičenjima i da su ozbiljno shvatili zadatke koji su postavljeni. Još veći motiv imali su u igrama protiv roditelja, gde su odneli ubedljivu pobedu.

Na ovaj način PU oprostila se od ovogodišnje generacije predškolaca koja će u septembru hrabro zakoračiti u školske klupe, spremna da nastavi i proširi stečeno orazovanje iz vrtića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA