SRD ”’Turbina”: Prvi dan takmičenja u ribolovu za reprezentaciju Srbije

Lazarevac je domaćin državnog izbornog takmičenja u ribolovu za reprezentaciju Srbije, koje se u organizaciji Sportsko ribolovnog društva ‘’Turbina’’ Vreoci organizuje od 12. do 14. jula na jezeru Stara Očaga. Takmičenje je namenjeno mladjim kategorijama uzrasta od 10-25 godina, a učestvuje 50 ribolovaca iz cele Srbije. Lazarevac predstavljaju Mihailo Ranković i Mateja Pantelić iz društva ‘’Turbina’’.

Pod pokroviteljstvom Saveza sportskih ribolovaca Srbije na jezeru Stara Očaga svoju ribolovačku sreću okušaće tokom dva takmičarska dana 50 mladih u tri kategorije od 10 do 25 godina. Učešće su uzeli najbolji ribolovci iz svih delova Srbije: Čačka, Srbskog Miletića, Sombora, Novog Sada, Požarevca i Kostolca. Pobednici će na ovaj način izboriti učešće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Predstavnici  Sportsko ribolovnog društva ”Turbina” istakli su da im je čast i zadovoljstvo zbog toga što im je savez ukazao poverenje i poverio organizaciju takmičenja.

Predstavnici Lazarevca su Mihailo Ranković i Mateja Pantelić, a iskustvo na takmičenjima sličnog ranga njihova je prednost u jakoj konkurenciji.

Nenad Radović član Foruma Ribolovnog Saveza Srbije zadužen za rad sa mlađim kategorijama i selektor reprezentacije u kategoriji do 20 godina, zahvalio se organizatorima na gostoprimstvu i uspešnoj realizaciji takmičenja.

Nakon nekoliko godina Savez sportskih ribolovaca Srbije u Lazarevcu ovom prilikom organizuje i Kamp za mlade ribolovce. Cilj je da se kroz takmičenje ali i druženje upoznaju treneri i najbolji srpski ribolovci, i napravi reprezentacija. Tokom kampa pored takmičenja biće organizovani i treninzi  sa akcentom na upoznavanje tehnike pecanja ali i stvaranje takmičarskog duha.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA