Srebrno Gašino pero pripalo Violeti Jović

Autorka romana “Vila Rosa” Violeta Jović dobitnica je Srebrnog Gašinog pera na 33. međunarodnom festivalu humora za decu. Prema rečima autorke, “Vila Rosa” je uvod u čitanje. U savremeno doba kada svi, od roditelja do učitelja sa pravom tvrde da deca sve manje čitaju, autorka romana “Vila Rosa” Violeta Jović suptilno i nežno uvodi mališane u lepotu knjige.

Srebrno Gašino pero ovogodišnjeg Međunaronog festivala za decu pripalo je Violeti Jović za roman “Vila Rosa”. Ova knjiga je ilustrovano interaktivna knjiga i ima za cilj proučavanje novih metoda ilustrovanja teksta i sagledavanje njihovog uticaja na mladog čitaoca.

Na pitanje kakvo značenje za autorku imaju svici, koje pominje u svojim delima, kaže da predstavljaju svetlost, beskraj i mogućnost da se traga za nečim novim.

Učenice šestog razreda Osnovne škole “Dule Karaklajić” bile su ulozi novinara i između ostalog, naučile od Violete koliki je značaj čitanja.

Violeta Jović je pisac za decu i mlade. Dugogodišnji je član Udruženja književnika Srbije i ambasador Republičke akcije “Čitalići”. Na 33. međunarodnom festivalu humora za decu dobitnica je nagrade Srebrno Gašino pero.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA