Otvoren 33. Festival humora za decu, ključevi grada predati Nikoli Sinđeliću

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević na svečanosti u biblioteci “Dimitrije Tucović”, predao je klučeve grada Nikoli Sinđeliću, učeniku trećeg razreda Osnovne škole “Dule Karaklajić”, čime je i zvanično počeo 33. Festival humora za decu. Dobrodošlicu prisutnima poželeli su direktorka biblioteke Jasmina Ivanković, direktorka festivala Radmila Bulatović, a program otvaranja vodio je glumac Uglješa Spasojević. Svečani početak festivala počeo je intoniranjem himne Grada Beograda.

Koliko je smeh zdrav, festivalom humora za decu, osnivači ove manifestacije podsećaju već 33 godine sve mališane i njihove roditelje. Počela je svečana ceremonija otvaranja 33. Festivala humora za decu, potvrđujući još jednom da je Lazarevac ove nedelje grad dece i humora. Tom prilikom predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević predao je ključeve grada učeniku trećeg razreda Nikoli Sinđeliću, uz poruku da čuva Lazarevac i da ga narednih dana pretvori u grad radosti i veselja. Direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković se zahvalila prisutnima i poručila da je smeh zdrav i dobar za dete i male avlije rađaju velike ljude.

Bojan Stević, predsednik Gradske opštine Lazarevac, uručio je ključeve grada deci na tradicionalnoj svečanoj ceremoniji. Ovaj Festival unosi radost i smeh u naš grad a deca su budućnost sveta, izjavio je Stević.

Direktorka festivala Radmila Bulativić poželela je svima smehodošlicu uz priču o mašti i kreativnosti. Dobitnik Zlatnog Gašinog pera je Jovo Čulić iz Banjaluke, dok je dobitnica Srebrnog pera Violeta Jović iz Niša, za knjigu “Vila rosa”. Po prvi put ove godine dodeljena je Omladinska nagrada. Ona je pripala Seleni Berić iz Banjaluke. Savet festivala dodelio je Zlatno Gašino krilo voditelju i animatoru, autoru i uredniku radio i TV emisija za decu, čoveku koji afirmiše dečije stvaralaštvo i ugroženima vraća osmeh, Predragu Vukoviću Peđolinu.

Deo programa ovogodišnjeg festivala posvećen je preminulom piscu Dobrici Eriću. Tim povodom u etno selu “Babina reka” održan je skup u njegovu čast. Dobrica Erić je između ostalog bio i jedan od dobitnika Zlatnog Gašinog pera i redovni učesnik festivalskih događaja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA