Srebrno Gašino pero pripalo Jovu Čuliću

Ovogodišnje srebrno gašino pero 34. Međunarodnog festivala humora za decu pripalo je Jovu Čuliću za knjigu poezije za decu „Što se tiče samog leta“. U pitanju je nova enciklopedija životinjskog sveta i nastavak je knjige “Zadnja pošta Madagaskar” koja je izašla pre nekoliko godina i koja je dobila nagradu velikog dječjeg žirija beogradskih osnovnih škola ‘Dositejevo pero’.

Knjiga Što se tiče samog leta

Srebrno Gašino pero za 2022. godinu, u okviru Međunarodnog festivala humora za decu pripalo je pesniku Jovu Čuliću za knjigu poezije “Što se tiče samog leta”, koja je objavljena u izdanju “Mudrog slova”. Ova knjiga je nova, svojevrsna enciklopedija životinjskog sveta.

Jovo Čulić
Jovo Čulić

“Trudio sam se da pesme budu protkane određenom dozom humora prilagođenog deci, pa mi je drago što je žiri za dodelu ove nagrade to prepoznao i ovako vrednovao”, naveo je Čulić.

Prilikom dodele priznanja, autor je publici predstavio nekoliko svojih pesama iz nagrađene zbirke poezije. Srebrno Gašino pero samo je jedna u nizu nagrada za banjalučkog pesnika u poslednje vreme.

Ljubivoje Ršumović u lazarevačkoj biblioteci

Pre dodele srebrnog Gašinog pera, u sklopu Međunarodnog festivala humora za decu u svečanoj hali lazarevačke biblioteke održano je “Ršumoljublje” – zbornik sa prošlogodišnjeg stručnog skupa o delu Ljubivoja Ršumovića, a na kojem su govorili prof. dr Zorana Opačić i popularni Ršum.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA