Srpski reprezentativac Stefan Birčević družio se sa osnovcima iz “Vokine” škole

Košarkaš Stefan Birčević družio se sa učenicima OŠ “Vojislav Voka Savić” na košarkaškom terenu, čuvenoj “balerini” na kojoj je sam napravio prve korake u ovom sportu. Pored vežbi i par poteza koji je pokazao osnovcima, strpljivo je odgovarao na pitanja mališana, potpisivao autograme i fotografisao se. Druženje je organizovao KK “La Basket” a Birčević će tokom leta, koliko mu obaveze dozvole, biti deo letnje škole košarke koju organizuje ovaj klub.

Pokazni trening na terenu “balerine” osnovcima iz “Vokine škole” ostaće u dugom sećanju, jer su imali priliku da upoznaju svog idola košarkaša Stefana Birčevića. U prijatnom druženju, strpljivo odgovarajući na sva njihova pitanja, Stefan ih je upoznao sa svojim početcima, prvim ugovorima, postignutim rezultatima i košarkom uopšte. Pomalo je bio iznenađen, prijatno, činjenicom da su deca znala ko je on.

S obzirom da je i sam pohađao OŠ “Vojislav Voka Savić”, uvek se rado odaziva pozivu da poseti sve obrazovne institucije na teritoriji svog rodnog grada ali i klubove koji ga pozovu u cilju promocije košarke. Razlog zašto je druženje organizovano na “balerini” jeste zbog činjenice da se na ovom terenu okupljalo nekada mnogo više omladine, koja je čekala svoj red i po nekoliko sati kako bi mogla da igra basket, kaže Birčević.

Tokom leta naš a svetski Stefan Birčević, družiće se sa decom i držati im treninge i u okviru letnje škole košarke koju organizuje KK “La Basket”.

Miljan Vukadinović, trener KK “La Basket” rekao je ovom prilikom da je cilj druženja promocija košarke i povratak dece na terene. U planu je da tokom leta bude realizovana škola, koja će trajati sve do septembra a u okviru koje će za decu biti organizovane i lige.

Uprkos visokoj temperaturi, naš sugrađanin i čuveni košarkaš Stefan Birčević proveo je divno popodne sa učenicima “Vokine škole”, koji će ovaj događaj dugo prepričavati i rado ga se sećati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA