Zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Lazarevac 12.  i 13.  juna

GO Lazarevac u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku ekologiju 12.  i 13.  juna sprovešće pojačan tretman suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji opštine u večernjim satima. Tokom dva naredna dana četiri ekipe Zavoda za biocide biće angažovane na zaprašivanju komaraca, jer su se stvorili vremenski uslovi za tretiranje, rekao je za našu TV Nenad Bačanac, član Saveta za poljoprivredu.

Na zahtev naših sugrađana i zbog povećanog broja komaraca na teritoriji opštine Lazarevac u sredu i četvrtak biće organizovano zaprašivanje komaraca. Zaprašivanje komaraca obavlja se specijalizovanim vozilima sa zemlje, jer se insekticidi koji se prosipaju iz vazduha ne mogu doći do malih vodenih površina, kaže Bačanac.

komarac

Nakon zaprašivanja, ekipe će u tim danima pauze svakodnevno sakupljati komarce radi analiza na prisustvo i obavljati određene analize, koje ako pokažu da prethodno zaprašivanje nije urodilo plodom, ono će biti ponovljeno. U narednom periodu akcije suzbijanja odraslih formi komaraca sprovodiće se u zavisnosti od vremenskih prilika i rezultata monitoringa.

Zaprašivanje komaraca aposlutno je bezbedno za građanstvo kao i pčelarska društva, kaže Bačanac i očekuje da će akcija zaprašivanja doprineti da se u kratkom periodu smanji broj komaraca, dodaje Bačanac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Lazarevac 12.  i 13.  juna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA