Šta podrazumeva zdrava ishrana i koliko je važna za organizam?

Bez pravilne ishrane, odnosno zdrave hrane, nema ni zdravlja. Pored pravilne ishrane bitna je i fizička aktivnost, istakla je za televiziju Gem farmaceutski tehničar Snežana Gavez. Pravilna ishrana je osnovni faktor optimalnog rasta i razvoja ljudskog tela.

U poslednje vreme sve je više gojaznih ljudi, ali i osoba sa mnogim zdravstvenim problemima poput dijabetesa, poremećaja metabolizma, problema sa jetrom, krvnim sudovima. Savetnik za ishranu i suplementaciju Snežana Gavez istakla je značaj pravilne ishrane u doba pandemije koronavirusa. Kako bi imali što bolji imunitet potrebno je unositi što više vitamina, pre svega vitamina C. Izuzetno je bitno u organizam unositi što više tečnosti.

Snežana Gavez, savetnik za ishranu i suplementaciju
Snežana Gavez, savetnik za ishranu i suplementaciju

Farmaceutski tehničar Snežana Gavez istakla je da proces zdravog oblikovanja tela, odnosno mršavljenja traje duži vremenski period.

Pravilna ishrana znači unos svih potrebnih namirnica u naš organizam, među kojima su meso, povrće i voće. Da bi osoba bila zdrava, osećala se odmorno, pored pravilne ishrane mora da postoji i fizička aktivnost, istakla je Snežana Gavez.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA