Lazarevčanin Marko Ranković najuspešniji maratonac ove sezone

Lazarevčanin Marko Ranković, nagrađivani atletičar, osvojio je još jednu medalju zauzevši treće mesto na maratonu „Millennium Run“ koji je održan u Podgorici 21. novembra, u dužini od 42 kilometra i 200 metara. Ranković ističe za Gem da je izuzetno zadovoljan ovom sezonom, a da mu sada predstoji kratak odmor a zatim i pripreme za narednu sezonu.

Atletičar Marko Ranković ostvario je dobar rezultat na maratonu „Millennium Run“ koji je održan u Podgorici 21. novembra, osvojivši treće mesto u jakoj konkurenciji. Glavna disciplina ovog atletičara je maraton, ali se Marko takmiči i u polumaratonima. Uprkos visokoj temperaturi, Ranković je ostvario odličan rezultat.

U Podgorici na maratonu u dužini od 42 kilometra i 200 metara Ranković je postigao odlično vreme u trajanju od 2 sata i 35 minuta i tim rezultatom osvojio treće mesto. Prvo mesto zauzeo je Bogdan Semenovič iz Ukrajine, a drugo Ivan Bubnov iz Rusije. Na ovom maratonu učestvovalo je 56 takmičara, 42 muškarca i 14 žena. Ovaj atletičar je iskazao veliko zadovoljstvo uspehom koji je postigao ove godine, jer kako kaže ovo je istorijski uspeh, jer je sa svakog maratona i polumaratona na kome je učestvovao, doneo po medalju.

Ovo je za mene istorijiski uspeh, ne sećam se da je neki atletičar uspeo da veže sve te medalje na bitnim i jakim maratonima u našem regionu. Ima malo srpskih atletičara koji se mogu pohvaliti medaljom na Beogradskom maratonu ali nema nijednog koji se može pohvaliti da je u toku jedne kalendarske godine uspeo da uzme medalju i na maratonu u Beogradu, Ljubljani i Podgorici kao i polumaratonu u Zagrebu. Ono što bih ja naglasio, svaki put gde sam ja osvojio drugo ili treće mesto, takmičari koji su bili ispred mene bili su iz Kenije ili u ovom slučaju iz Ukrajne i Rusije, tačnije niko iz Srbije i iz zemalja iz regiona me nije mogao pobediti. Na našim prostorima ove godine, ja sam bio apsolutno dominantan- dodaje Ranković.

U narednom periodu Rankovića očekuje odmor posle naporne sezone kao i teške pripreme za narednu, koje podrazumevaju treninge dva puta dnevno, rigorozni režim ishrane, kako bi što spremniji dočekao nove sportske izazove.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA