BeogradLazarevacVesti

Štab za vanredne situacije povodom poplave u Čibutkovici

Zbog obilne kiše koja je u poslepodnevnim časovima padala u južnom delu opštine Lazarevac, izlile su se reke Kovačica i Crna reka, koje su poplavile deo Čibutkovice, Dudovice i Barzilovice.

Stab

Bujične vode nanele su štetu stanovništvu koje živi u ovom delu opštine Lazarevac, a na jednom delu puta Dudovica – Brajkovac bio je obustavljen i saobraćaj. Voda se povukla, saobraćaj je normalizovan a na terenu su ekipe koje dežuraju u slučaju ponovnih padavina.

Bojan-Sindjelic

Prema nezvaničnim procenama, za samo 20 minuta palo je oko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Štab za vanredne situacije GO Lazarevac zasedao je i nakon toga odlučeno je da u petak, komisija za procenu štete obiđe domaćinstva, kao i higijensko-epidemiološka služba, koja će proceniti da li je isrpavna voda i ima li bojazni od zaraze, rekao je predsednik štaba Bojan Sinđelić.

Oko 20 domaćinstava bilo je ugroženo tokom bujične poplave koja je zadesila Dudovicu, Čibutkovicu i Brajkovac negde posle 12 časova. Voda se ulila jedino u dva stambena objekta a na svu sreću nije bilo veće štete, sem materijalne.

Sednica

JPKP „Lazarevac“ dopremilo je 100 džakova sa peskom domaćonstvima u poplavljenom delu, ukoliko dođe do novih padavina. Voda se povukla, trenutno nema bojazni da će biti novog poplavnog talasa a na terenu su i dežurne ekipe, kaže predsednik opštine.

U GO Lazarevac zasedao je i Štab za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka da sve službe budu u pripravnosti. Trenuto ima i dovoljno džakova sa peskom, kaže predsednik. Potrudićemo se da što pre saniramo nastalu štetu, dodaje Sinđelić.

Tokom poplave, na delu puta Dudovica-Brajkovac saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, a voda koja se prelila preko Ibarske magistrale, poplavila je i deo ove saobraćajnice, pa su se automobili kretali usporeno i samo jednom kolovoznom trakom. Nakom povlačenja vode, saobraćaj je ubrzano i normalizovan, kaže Sinđelić.

Komisija za procenu štete, kao i higijensko-epidemiološka služba u petak će izaći na teren, kako bi ocenila situaciju i pomogla građanstvu.

Za samo 20 minuta, u južnom delu opštine Lazarevac izlilo se 20 litara kiše po metru kvadratnom. Voda se ulila u dvorišta domaćinstava ali i u dva stambena objekta. Polavljeno je i dvorište vrtića u Dudovici. Veći problem, kako kažu nadležni, je izlivanje kanalizacione mreže.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA