BeogradLazarevacSportVesti

Stefan Birčević na novogodišnjem koktelu KK „La Basket 2003“

Košarkaški klub „LA Basket 2003“ organizovao je novogodišnji koktel i druženje sa članovima kluba, roditeljima i svima koji su pomogli rad ovog kluba. U prostorijama OŠ “Dule Karaklajić” uručene su zahvalnice istaknutim pojedincima i preduzetnicima koji pomažu rad ovog košarkaškog kluba, ali i pokloni za svu decu koja treniraju. Trenutno u ovom klubu trenira oko 80-oro dece. U kratkoj istoriji kluba najveći uspeh koji su postigli seniori je ulazak u Prvu srpsku ligu. Pored ovog uspeha klub je organizovao i humanitarnu utakmicu za Saru Matić ali i revijalnu utakmicu sa reprezentacijom Druge srpske lige. Nakon dodele poklona i zahvalnica, mladi košarkaši fotografisali su se i družili sa našim reprezentativcem Stefanom Birčevićem, koji od samog početka podržava rad ovog kluba.

Kraj uspešne 2019. godine KK „La Baket 2003“ obeležio je prigodnom proslavom u prostorijama OŠ „Dule Karaklajić“, gde i treniraju članovi kluba. U kratkoj istoriji postojanja „La Basketa“, ove godine seniori su postigli zaista veliki uspeh ulaskom u Prvu srpsku ligu. Klub je u ovoj godini organizovao i humanitarni koncert za našu sugrađanku Saru Matić, kaže Radovan Milanović, sportski direktor.

Radovan Milanović, sportski direktor
Radovan Milanović, sportski direktor

U klubu trenutno trenira 80 dečaka u nekoliko kategorija a aktivna je i školica košarke. I ovaj klub ima problem sa prostorijama zbog toga što ima malo slobodnih termina u SRC „Kolubara“, tako da i košarkaši La Basketa koriste salu OŠ „Dule Karaklajić“.

Veliku podršku od samog početka i osnivanja kluba, košarkaši i uprava La Basketa imaju od našeg reperezentativca i košarkaša Partizana Stefana Birčevića.

Stefan Birčević, košarkaš
Stefan Birčević, košarkaš

Reperezentativac Stefan Birčević prisustvovao je novogodišnjem koktelu i u izjavi za medije rekao da je zadovoljan uspehom seniora. Uprkos tome što je u svakom klubu na početku teško, Birčević kaže da je cilj da klub privuče još više dece u mlađim kategorijama.

Iako mu obaveze ne dozvoljavaju da svakodnevno bude prisutan u klubu, Birčević dodaje da će tokom leta biti više biti posvećen La Basketu a nakon završene profesionalne karijere očekuje ga veće angažovanje u ovom klubu.

Na proslavi su dodeljene i zahvalnice prijateljima i sponzorima, kao i istaknutim pojedincima koji su svojim zalaganjem pomogli rad ovog košarkaškog kluba. Deci koja treniraju u klubu podeljene su majice a nakon toga je usledilo zajedinčko fotografisanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA