Stević: Briga o deci prioritet opštine Lazarevac

Opština Lazarevac u narednom periodu planira izgradnju novih dečijih parkova sa mobilijarom u devet seoskih mesnih zajednica, kao i u naselju Rasadnik, parku ispod Visa i u Crnim Međama. Nažalost, prethodnih dana bili smo svedoci vandalskog ponašanja dečaka koji su uništili inventar u jednom od parkova u gradu a predsednik opštine Bojan Stević najavljuje postavljanje video nadzora i senzora, kao i novčane kazne za sve koji budu uništavali javnu imovinu. Kao opština koja želi da ulaže u najmlađe sugrađane, doneli smo i neke nove mere populacione poltike koje će biti realizovane od oktobra meseca a u planu je i izgradnja vrtića i proširenje kapaciteta u predškolskoj ustanovi, kako bi svi mališni mogli da budu primljeni u ovu ustanovu, kaže Stević.

Decija igralista

Mališani u seoskim mesnim zajednicama uskoro će dobiti nove parkove sa modernim mobilijarom za igru a u planu je devet lokacija, među njima su i Rasadnik, Crne Međe i park ispod Visa, kaže predsednik opštine Bojan Stević. Dodaje da će uređenjem tih parkovskih površina skoro sve mesne zajednice u našoj opštini, prema broju mališana koji žive u istoj, dobiti uređene i moderne prostore za igru.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je ovom prilikom osudio i vandalizam pojedinih tinejdžera koji su uništavali mobilijar u parkovima u užem gradskom jezgru i najavio novčane kazne za sve koji budu nastavili da uništavaju javnu svojinu.

Kao nove mere populacione politike, Stević najavljuje i olakšice za roditelje dece starosti do sedam godina i dodaje da će opština nastaviti da novorođenčadima donira kolica sa nosiljkom i auto sedišta.

Višegodišnji problem nedostatka kapaciteta u vrtićima ove godine biće rešen tako što će dva dodatna objekta biti uzeta u zakup pa će jedan broj mališana biti raspoređen u te ustanove a deo će dobiti odbijenice i moći da konkuriše za upis u privatne vrtiće, kaže Stević. Predškolska ustanova je pod ingerencijom Grada Beograda, tačnije Sekretarijata za zaštitu dece i omladine, pa u tom pogledu mi nemamo ovlašćenja i tražimo zajedničko rešenje koje će biti na obostranu korist i PU i roditelja, dodaje Stević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA