BeogradLazarevacVesti

Stević: Izvođač radova za podzemnu garažu u blokadi, stopirani radovi do izbora novog

Prva podzemna javna garaža ispred zgrade opštinske uprave u Lazarevcu neće biti završena do kraja godine, kako je prvobitno planirano. Razlog je, kaže predsednik opštine Bojan Stević, problem sa izvođačem radova koji je trenutno u blokadi, pa je posao stopiran. Grad Beograd naručilac je ovog projekta preko Direkcije za izgradnju i očekuje se izbor novog izvođača radova. Planirano je da se ovaj projekat realizuje početkom 2023. godine, kaže Stević.

Podzemna garaza radovi

Prva podzemna garaža u Lazarevcu trebala je da u velikoj meri reši problem parkiranja u užem gradskom jezgru. Prvobitno je planirano da se ovo gradilište privede nameni do kraja ove godine ali zbog dugova i blokade firme iz Kruševca, koja je izvođač, radovi na ovom gradilištu su stopirani.

Garaža kod opštine

Opština Lazarevac nema ingerencije kada je ovaj posao u pitanju, jer je opština sa ovim projektom konkurisala za sredstva kod Grada Beograda a naručilac posla je Direkcija za uređenje i izgradnju Grada Beograda, kaže predsednik lazarevačke opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Garaža se gradi u dve faze, u prvoj će biti 44 parking mesta, a u drugoj još 94. Na platou iznad garaže biće urađena fontana, dečje igralište, novo zelenilo, tako da će Lazarevac dobiti još jedan trg.

Plamnirani izgled podzemne garaže i trga

Stević je napomenuo da je opština svojim projektima konkurisala i za izgradnju kanalizacione mreže u mesnim zajednicama gde ne postoji mreža.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA