BeogradKulturaLazarevacVesti

Stević obišao Centar za kulturu, uskoro rekonstrukcija sale

Sala Centra za kulturu Lazarevac trebalo bi da bude rekonstruisana a u planu je uređenja enterijera koji podrazumeva zamenu stolica, ozvučenja i sanaciju podova. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević u pratnji zamenika Toimislava Rikanovića, članova Veća i saradnika obišao je Centar za kulturu kako bi se upoznao sa potrebama rada ove institucije kulture. Centar za kulturu počeo je sa radom 1977. godine a sala sa 543 mesta nije imala neka značajnija ulaganja više od 40 godina. Predsednik je najavio da će pokušati da obezbedi sredstva kako bi se na proleće u potpunosti zamenila sedišta u sali ali i nabavilo novo ozvučenje.

U cilju revitalizacije sale Centra za kulturu Lazarevac, lokalna samouprava planira značajnu rekonstrukciju u ovoj značajnom objektu kulture. Predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević, zajedno sa zamenikom Tomislavom Rikanovićem, članovima Veća i saradnicima obišao je ovu kulturnu instituciju kako bi se lično upoznao sa trenutnim potrebama i stanjem prostora. Centar za kulturu Lazarevac, otvoren 1977. godine, tokom proteklih 40 godina nije doživeo značajna unapređenja. Sala, sa svojih 543 mesta, predstavlja srce ove institucije, ali dugi niz godina nije bila predmet ozbiljnijih ulaganja. U cilju poboljšanja uslova rada i pružanja kvalitetnijeg kulturnog doživljaja posetiocima, lokalna samouprava planira temeljnu rekonstrukciju, fokusiranu na enterijer.

Planirane promene uključuju zamenu stolica, modernizaciju ozvučenja i sanaciju podova. Ovi koraci imaju za cilj stvaranje prostora koji će odgovarati savremenim standardima i pružiti posetiocima ugodno iskustvo tokom kulturnih događaja. Predsednik opštine tokom obilaska izrazio je svoju predanost revitalizaciji Centra za kulturu i obećao je da će uložiti napore kako bi se obezbedila sredstva za potpunu zamenu stolica tokom proleća. Takođe je najavio planove za nabavku savremenog ozvučenja, čime će se dodatno unaprediti tehnički aspekti kulturnih manifestacija koje se održavaju u sali.

Stević dodaje da preko 45 hiljada ljudi godišnje poseti ovu ustanovu kulture, koja zaista zaslužuje da se u nju uloži kako bi i narednim generacijama pružila priliku da uživaju u scenskom, muzičkom, filmskom i brojnim drugim programima.

Ova inicijativa lokalne samouprave svedoči o posvećenosti očuvanju i unapređenju kulturnih institucija, kao i stvaranju prostora koji će biti inspirativan i privlačan za lokalnu zajednicu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA