Šumski patuljak Valjušak za lazarevačke predškolce

Akademski vajar Dušan Rajšić organizovao je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac radionicu pod nazivom „Šumski patuljak Valjušak“ za decu iz predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“.

Predškolci na radionici Dušana Rajšića

Radionica „Šumski patuljak Valjušak“ imala je za cilj podizanje svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine, istakao je Dušan Rajšić, akademski vajar koji je organizovao ovu radionicu za decu iz predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“

Moderna galerija

Ovakve radionice razvijaju kreativnost kod dece, ali i empatiju budući da je rad na radionici timski, kaže za RTV GEM, Tamara Dragić Zindović, vaspitačica starije vaspitne grupe ustanove „Rakila Kotarov Vuka“.

Moderna galerija

Mališani su, u duhu ekološke svesti proizvodili  lutke patuljaka od staklenih i plastičnih flaša koje su ukrašavali čarapama, vatom i sličnim adekvatnim materijalima.

Radionica Dušana Rajšića

„Šumski patuljak Valjušak“ otvara seriju radionica lutkarstva koje će u u budućnosti organizovati  akademski vajar Dušan Rajšić u saradnji sa predškolskom utanovom „Rakila Kotarov Vuka“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA