BeogradLazarevacVesti

Svakoga dana u Lazarevcu 100 ljudi se zarazi korona virusom

U prvih osam dana decembra 805 građana Lazarevca je zaraženo korona virusom. Prosečno se dnevno zarazi 100 ljudi, taj broj je bio na maksimumu 8. decembra kada je evidentirano 114 novozaraženih. Prema poslednjim podacima od početka epidemije od posledica korona virusa preminulo je 18 ljudi.
Dušan Vujnović
Dušan Vujnović

U prvih osam dana decembra zaraženo je 805 ljudi, dnevni prosek je 100 novozaraženih, dok je tokom novembra taj broj bio 42. Broj testiranih na dnevnom nivou je u proseku 199, a broj pregledanih pacijenata između 180 i 250. Broj lice u izolaciji i samoizolaciji je 2 321.

covid lazarevacEpidemija je na području opštine Lazarevac počela 20. marta. Do sada je testirano 4759 osobra, od toga je 2619 testirano brzim antigenskim testom. Ovaj test je u primeni od polovine novembra. Ukupan broj pozitivnih od početka epidemije je 2459. Ukupan broj umrlih od početka epidemije je 18.

covid 2Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 45 medicinskih radnika. U kovid bolnici u “Areni“ angažovano je 20 lekara i medicinskih sestara i tehničara. Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lazarevac je nepovoljna sa tendencijom prelaska u vanrednu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA