BeogradLajkovacVesti

Uskoro sporazum o vodosnabdevanju Lazarevca i Lajkovca

Opštine Lazarevac i Lajkovac, odnosno dva komunalna preduzeća do kraja godine potpisaće sporazum kojim će biti rešen višegodišnji problem. Na ovaj način definisaće se dinamika izmirenja dugovanja lajkovačkog preduzeća. Reč je o dugu nastalom od 2014. do polovine 2016. godine. Spor je u međuvremenu dobio i sudski epilog. Sporazumom je definisana dinamika isplate zaostalih potraživanja u visini od preko 63 miliona dinara.

vodovod 1Sporazumom između dva komunalna preduzeća i opština Lazarevac i Lajkovac biće rešen dugogodišnji spor i problem vodosnabdevanja. Više se pod tepih neće gurati problemi vezani za vodosnabdevanje , rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. Cilj obe opštine je rešenje svih problema u ovoj oblasti dodao je Živković i podsetio da ovaj problem postoji već gotovo dve decenije, a vrhunac je dostigao 2014. godine kada je i nastalo dugovanje.

Andrija Živković
Andrija Živković

Dobri međususedski odnosi izgrađeni u predhodnih nekoliko godina rezultirali su sporazumom koji su prihvatila oba javna preduzeća ali i čelnici obe opštine. Od 2017. godine ovakvih problema između dva komunalna preduzeća nema. Dugovanja se redovno izmiruju ali su i mesečna dugovanja za 2 do 3 miliona dinara smanjena, napomenuo je Živković.

Vodovod 2

Opštine Lazarevac i Lajkovac će zajedničkim snagama raditi na rešenju problema vodosnabdevanja, pre svega kada je reč o revitalizaciji bunara na izvorištima. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je izrazio uverenje da će ovaj problem u narednim godinama u potpunosti biti rešen. Potpisivanje sporazuma i zajednička konferencija za medije odloženi su zbog sprečenosti direktora JP “Gradska Čistoća“ Lajkovac koji je trenutno pozitivan na korona virus i u izolaciji.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA