Sve bliži početak izgradnje HE Komarnica

Početak realizacije projekta hidroelektrane Komarnica koja će biti izgrađena u saradnji JP „Elektroprivreda Srbije i Elektroprivrede Crne Gore je veoma blizu, poručeno je sa sastanka v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića sa direktorom crnogorske Elektroprivrede Milutinom Đukanovićem. Grčić je podsetio da je o hidroelektrani Komarnica prvi put bilo reči davne 1972. godine, te da se od 2018. intenzivno radi na studiji izvodljivosti i idejnom projektu.

Uskoro početak gradnje HE Komarnica

Realizacija projekta hidroelektrane Komarnica, koja će biti izgrađena u saradnji Elektroprivreda Srbije i Crne Gore je veoma blizu, poručio je v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić tokom sastanka sa crnogorskim kolegom Milutinom Đukanovićem.

Sastanak u JP EPS

Saradnja dve Elektroprivrede je veoma značajna za budućnost snabdevanja električnom energijom dve države, rekao je Grčić i dodao da je o izgradnji Hidroelektrane  bilo reči još 1972. godine, a da se na ovom projektu intezivno radi u poslednje dve i po godine. Vrednost projekta je oko 265 miliona evra, od toga 51 procenat bi finansirala Crna Gora, a 49 odsto Srbija.

Đukanović i Grčić
Đukanović i Grčić

Energetika je veoma važna oblast i za Srbiju i za Crnu Goru, rekao je direktor Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović. Podsetio je da cene energenata u svetu izazivaju zabrinutost i izrazio uverenje da će aktuelna rukovodstva projekat HE Komarnica realizovati u značajnoj meri.

Đukanović kaže da je ubeđen da će ideja Otvorenog Balkana zaživeti na ovim prostorima, najpre kroz oblast energetike.

Sastanak u JP EPS u Beogradu

Hidroelektrana Komarnica bi se nalazila na teritoriji Crne Gore, rekao je Grčić i naglasio da je početak realizacije ovog projekta realan, veoma blizu i od velikog značaja za Srbiju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA