Sve je spremno za Festival humora, maskenbal online do srede

Međunarodni Festival humora za decu održava se po 33. put, a obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, konkurs je i dalje otvoren i deca mogu do srede 15. septembra slati onlajn fotografije svojih maski. Festival počinje 14. i trajaće do 16. septembra. Prema oceni stručnog žirija, Zlatno Gašino pero ove godine dobio je Jovo Čulić, pesnik iz Banjaluke. Srebrno pero pripalo je Violeti Jović iz Niša za knjigu „Vila rosa“. Prema rečima Radmile Bulatović, direktorke festivala, ove godine prvi put biće dodeljena i Omladinska nagrada. Ona je pripala Seleni Berić iz Banjaluke.

Sve je spremno za početak 33. Međunarodnog festivala humora za decu. Ove godine on će se e održati u skraćenoj formi, pre svega u znak podrške najmlađima, ali i  prosvetnim radnicima koji zbog koronavirusa ne mogu da učestvuju u njemu, izjavila je direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović”, Jasmina Ivanković. Maske se mogu slati onlajn do srede 15. septembra na mail adresu: knjige@bibliotekalazarevac.org.rs ili u četvrtak 16. septembra od 17 časova kada će roditelji sa svojim mališanima imati priliku da dođu na plato ispred biblioteke i na taj način učestvovuju na  festivalu.

Direktorka Prvog prigradskog pozorišta Ivana Nedeljković izjavila je da se prvi put tokom Međunarodnog festivala humora za decu neće održati revija dečijih dramskih grupa zbog bezbednosti dece. Puls teatar kao i svake godine poklanja besplatnu predstavu prvacima svih osnovnih škola u Lazarevcu. Mališani su uživali u predstavi „Uplakana Katarina“ koja je održana u tri termina. Ivana Nedeljković nagovestila je da je Gradska opština Lazarevac obezbedila besplatan prevoz za sve prvake koji dolaze iz škola koje su van centra.

Direktorka festivala Radmila Bulatović rekla je da je veoma zadovoljna što će se ove godine ipak održati ovaj značajan događaj za mališane. Ove godine na konkurs su prvi put pristigli radovi dece iz Italije. Bulatović kaže da je Zlatno Gašino pero pripalo Jovi Čuliću, pesniku iz Banjaluke, dok je dobitnica Srebrnog pera Violeta Jović iz Niša, za knjigu „Vila rosa“. Po prvi put ove godine će biti dodeljena Omladinska nagrada. Ona je pripala Seleni Berić iz Banjaluke. Tokom ovog festivala pisci za decu posetiće osnovne škole u sredu 15. septembra od 8 časova. Za poseban angažman sa decom i poseban doprinos festivalu, nagrada će biti uručena glumcu Predragu Vukoviću Peđolinu.

Međunarodni festival humora za decu prvi put je održan 1989. godine u cilju afirmacije dečijeg stvaralaštva. Tradicionalni maskenbal biće održan u četvrtak 16. septembra od 17 časova na platou ispred biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA