Svečano otvaren vrtić “Leptirić” u Lajkovcu

Završetak kapitalnog projekta izgradnje objekta predškolske ustanove ‘’Leptirić’’ Lajkovac čija je vrednost preko million evra, obeležen je prigodnom svečanošću u samom objektu ali i priredbom u kulturnom centru ‘’Hadži Ruvim’’ Lajkovac. Vrtić su svečano otvorili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i direktorka Mila Lončar Mitrović. Objekat je površine 1305 metara kvadratnih, i na ovaj način po prvi put nakon 34 godine prošireni su kapaciteti vrtića ‘’Leptirić’.

leptirić-4

Presecanjem vrpce u prisustvu predstavnika političkog, javnog i kulturnog života opštine Lajkovac i okolnih opština kao i brojnih građana Lajkovca svečano je otvoren dograđani objekat vrtića “Leptirić’’ Lajkovac. Projekat je realizovan u četiri faze, a njegovim završetkom najmlađi lajkovčani su dobili novih 1305 metara kvadratnih funkcionalno opremljenog prostora za celodnevni boravak, učenje i igru, dvorište je prošireno za 19 ari i opremljeno prostorom za igru površine blizu 850 metara kvadratnih. Najznačajnijeg i najsvečanijeg dana u istoriji lajkovačkog vrtića direktorka Mila Lončar Mitrović nije krila svoje zadovoljstvo.

leptiric-6

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković naglasio je da je ovo rezultat zajedničkog rada i truda i rukovodstva opštine i predškolske ustanove, kao i da je projekat bio jedan od prioritetnih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata.

Povodom otvaranja novog objekta vrtića organizovana je svečana priredba predškolske ustanove u sali lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Rucim” u kome su osim dece iz lajkovačkog vrtića, učestvovala i deca iz PU “Zagorka Ivanović” iz Cetinja. Prisutnima su se  obratili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i dr Slavica Jašić, načelnik Odeljenja za poslove predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Novi objekat vrtića ima 10 soba za boravak dece, salu za fizičko – igraonicu, distributivnu kuhinju i nove kancelarije. Savršene uslove za boravak u vrtiću dobilo je trenutno 505 mališana, a očekuje se i prijem 13 novih radnika. Najmlađi lajkovčani proslavili su kako drugo nego prelepom priredbom i maštovitim koreografijama po kojima su poznati širom regiona.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA