Održana 79. sednica Veća opštine Lajkovac

Tokom 79. sednice Veća opštine Lajkovac razmatrano je 5 tačaka dnevnog  reda. Veće je usvojilo odluku o projektnom finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti kulture, vezano za lokalitet “Anine“. Sredstva od naplate kazni za prekršaje u saobraćaju prema odluci Veća opštine biće iskorišćena za izgradnju pešačke i biciklističke staze u naseljenom mestu Rubribreza.

Većnici opštine Lajkovac na održanoj 79. sednici razmatrali su 5 tačaka dnevnog reda. Jedna od najznačajnijih vezana je za projekat  Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, odnosno finansiranje arheoloških aktivnosti na lokalitetu “Anine“ u Ćelijama.

Veće opštine Lajkovac razmatralo je predloge Izmena i dopune Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Lajkovac u 2018. godini.

Veće je između ostalih tačaka razmotrilo i drugu izmenu Programa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac, kojim je razmatrano finansiranje nabavke novog vozila. Direktorka DZ “Lajkovac“  Ljiljana Molerović najavila je da će tokom 2019. godine biti obezbeđena sredstva za angažovanje dva doktorka, imajući u vidu da je ove godine dva doktora iz lajkovačke zdravstvene ustanove otišlo na specijalizaciju.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA