BeogradLazarevacVesti

Svečano otvorena balon hala za učenike OŠ „Sveti Sava“

Osnovci u školi „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima dobili su svoje mesto za sport. U prisustvu predsednika opštine Bojana Stevića, njegovog zamenika Tomislava Rikanovića, predsednika Skupštine Bojana Sinđelića i članova opštinskog Veća, svečano je otvorena balon hala pri ovoj školskoj ustanovi. Nakon više od šest decenija, koliko ova škola postoji u Velikim Crljenima učenici i nastavnici dobili su adekvatan prostor za časove fizičkog vaspitanja ali i vannastavne aktivnosti. Učenici su na poklon od opštinskog rukovodstva dobili i majice kao i lopte, a obećano im je i postavljanje multifunkiconalnih terena za razne sportove.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u velikim Crljenima, koja već više od šest decenija pruža obrazovanje mladim generacijama, konačno je dobila adekvatan prostor za časove fizičkog vaspitanja i različite vannastavne aktivnosti. Balon hala, čije je svečano otvaranje organizovano uz podršku opštinskog rukovodstva, najviše je obradovala učenike i nastavnike ove obrazovne ustanove. Predsednik opštine Bojan Stević izrazio je svoje zadovoljstvo što su učenici konačno dobili prostor koji zaslužuju i najavio dodatne investicije.

Nakon dugog iščekivanja, ponosno možemo reći da imamo sportsku halu u kojoj će naši mladi sugrađani moći da vežbaju, takmiče se i razvijaju sportski duh, kaže zamenik predsednika opštine Tomislav Rikanović i dodaje da je ova škola građena pre više od 60 godina i da je tek ovo rukovodstvo uspelo da učenicima i nastavnicima obezbedi adekvatne uslove za rad. On je ovu priliku iskoristio i čestitao školsku slavu Savindan učenicima i svim prosvetnim radnicima. Dodao je da je prošle godine legalizovan objekat škole i da je zahvaljujući tome opština mogla da konkuriše i obezbedi sredstva za rekonstrukciju ovog objekta.

Nastavnici su takođe oduševljeni novim prostorom, kao i direktor Dragan Lukić, jer će im omogućiti bolje uslove za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja, kao i organizaciju sportskih događaja.

Učenici su se posebno obradovali poklonima koje su dobili od opštinskog rukovodstva. Pored nove sportske hale, đaci su dobili i majice i lopte, što će dodatno unaprediti njihovo iskustvo u oblasti fizičkog vaspitanja. Ovo je tek početak, jer planiramo i postavljanje multifunkcionalnih terena za različite sportove, čime želimo obezbediti raznovrsne mogućnosti za fizičku aktivnost mladih“, obećao je predsednik Stević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA