BeogradLazarevacVesti

U Klubu za starija lica održana priredba povodom Savindana

U Klubu za starija lica u Lazarevcu održana je priredba u susret Savindanu, prazniku posvećenom prvom srpskom prosvetitelju. Program su, pored članova „Kolubarskog veza“ pripremili i učenici OŠ „Dule Karaklajić“. Svečanosti su prisustvovali i predsednik opštine Bojan Stević i direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević, koji je najavio rekonstrukciju kluba u Lazarevcu.

Predsednik opštineu poseti Klubu za starija lica

U Klubu za starija lica u Lazarevcu održana je svečana priredba u susret Savindanu, prazniku posvećenom prvom srpskom prosvetitelju. Manifestacija je okupila članove „Kolubarskog veza“, kao i učenike Osnovne škole „Dule Karaklajić „, koji su sa posebnom pažnjom pripremili bogat program.

Klub za starija lica

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, koji je ovom prilikom rekao da opština ima dobru saradnju sa Klubom za starija lica i da se uvek rado odazove pozivu nasjtarijih sugrađana. U narednom periodu nastavićemo da našim penzionerima pružamo podršku i organizujemo izlete, ali i druženja, kaže Stević.

Kolubarski vez

Direktor Gerontološkog centra Beograd, Srđan Dimitrijević  najavio je planove za rekonstrukciju Kluba za starija lica u Lazarevcu, izražavajući posvećenost unapređenju prostora namenjenog starijim sugrađanima. Pohvalio je rad svih zaposlenih u ovom sistemu, kao i domaćice koje svakodnevno vode računa o Klubovima ali i najstarijim sugrađanima koji redovno dolaze u ovu ustanovu.

Savindan je prilika da se zajedno proslavi nasleđe i doprinos prvog srpskog prosvetitelja, a ovakvi događaji podstiču osećaj zajedništva i brige o starijim sugrađanima. Uz obećanje rekonstrukcije Kluba, zajednica Lazarevca pokazuje svoju posvećenost poboljšanju uslova života starijih građana i očuvanju kulturne baštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA