Svetosavska akademija u petak 27. januara u Centru za kulturu

U školi u Stepojevcu održan je sastanak Aktiva direktora lazarevačkih škola. Nakon dvogodišnje pauze u petak 27. januara biće organizovana Svetosavska akademija u Centru za kulturu Lazarevac a ovogodišnji domaćin je Muzička škola „Marko Tajčević“. Obeležavanje školske slave Sveti Sava biće upriličeno u svim školama a bal prosvetnih radnika biće priređen u restoranu „Prestiž“ u nedelju 29. januara. Veliku podršku u organizaciji akademije i bala pružila nam je GO Lazarevac, rekla je u izjavi za RTV GEM Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora.

Svetosavska akademija

Glavna tema sastanka lazarevačkih direktora osnovnih i srednjih škola, bila je obeležavanje školske slave Sveti Sava. Ovogodišnji domaćin akademije i bala biće Muzička škola „Marko Tajčević“, koja je pripremila sadržajan program posvećen srpskom prosvetitelju, utemeljivaču školstva kod nas. U petak 27. januara od 17 časova u Centru za kulturu biće prikazan program koji su priredili učenici i profesori Muzičke škole a u nedelju 29. januara i tradicionalni Svetosavki bal u restoranu „Prestiž“. U svim školama na teritoriji naše opštine biće obeležena slava rezanjem slavskog kolača i prigodnim priredbama, rekla je nakon sastanka Aktiva Verica Anđelić.

Jedna od tema sastanka bila je i organizacija takmičenja a domaćini će ove godine biti škole: „Dule Karaklajić“, „Knez Lazar“ i „Vojislav Voka Savić“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA