BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

U Mirosaljcima održana hajka na šakala i lisicu

Lovačka sekcija Junkovac, uz podršku Lovačkog udruženja „Kolubara“ Lazarevac, organizovala je treću hajku na šakala i lisicu u Mirosaljcima. Učešće je uzelo oko 200 učesnika a odstreljen je jedan šakal. Nakon završetka hajke organizovan je ručak za učesnike na kojem su dodeljena priznanja za najboljeg lovca, podmladak, kao i za odstreljenog šakala.

Hajka na šakala i lisicu u Mirosaljcima

Treća hajka na šakala i lisicu održana je u Mirosaljcima. Hajku je, uz podršku Lovačkog udruženja “Kolubara” Lazarevac, organizovala Lovačka sekcija Junkovac. U poslednjih deset godina primećen je porast broja šakala u našoj zemlji, a zbog sve većeg broja ovog predatora na teritoriji opštine Lazarevac, došlo je do naglog smanjenja ostale divljači, kaže Predrag Radosavljević, predsednik Lovačkog udruženja „Kolubara“.

Druženje lovaca u Mirosaljcima

Kako bi održali ravnotežu u našem lovištu u narednom periodu organizovaćemo još desetak ovakvih akcija, dodaje Radosavljević. Nakon hajke organizovan je ručak na kojem su dodeljena priznanja za najboljeg lovca, podmladak i odstreljenog šakala. U hajci na šakala učestvovalo je oko 200 lovaca.

Šakal je životinja predator koja nam je tokom devedesetih godina došla sa rumunskih Karpata. Od tada se namnožila u gotovo svim krajevima Srbije. Šakal uništava zečeve, mladu srneću divljač, gnezda sa pilićima fazana, jarebice i drugih ptica, kao i njihovih jaja. Pošto on nema prirodnih neprijatelja, sem čoveka, na lovcima je da taj broj šakala organizovanim hajkama, dovede na razumnu meru, kako bi zaštitili lovni fond divljači.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA