BeogradLazarevacVesti

Svetosavska akademija

U Centru za kulturu Lazarevac, u organizaciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Stepojevca, održana je tradiocionalna Svetosavska akademija. Učenici ove škole su, zajedno sa svojim profesorima, pripremili zanimljiv program kroz koji su prikazali život, rad i delo Svetog Save.

Škola „Vuk Karadžić“ imala je tu čast da po drugi put bude organizator Svetosavske akademije, a da sve bude na visini zadatka, pored učenika pobrinuli su se i profesori. Najveće zasluge za dobru organizaciju akademije ove godine pripale su Jeleni Simić profesorki razredne nastave, Ljilji Vlahović profesorki srpskog jezika i književne kulture, profesorki muzičke kulture Lauri Dumani kao i profesoru engleskog jezika Milošu Đurđeviću.

Direktorka škole „Vuk Karadžić“ kaže da je zadovoljna nivoom znanja koje učenici imaju o Svetom Savi i dodala da i sama škola kroz mnoge aktivnosti edukuje đake o najvećem srpskom prosvetitelju.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Školska slava je najznačaniji datum u kalendaru svake škole. Kroz priču, razne kvizove koje škola organizuje, mi decu zaista učimo. Prethodnih godina su vredno učili, radili itekako znaju ko je Sveti Sava – dodala je direktorka OŠ „Vuk Karadžić“.

Direktorka Anđelić svim učenicima je poručila da vole i čuvaju svetosavlje, da budu odgovorni i vredni, a svojim kolegama poželela srećnu školsku slavu, Svetog Savu. 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA