BeogradLazarevac

Svetosavska izložba u galeriji “Savremenici“

Nakon završenog likovnog i literarnog konkursa u kome su učestvovali učenici svih osnovnih i srednjih škola iz naše opštine arhijerejsko namesništvo Kolubarsko – Posavsko eparhije šumadijske u saradnji sa Gradskom opštinom Lazarevac i Centrom za kulturu Lazarevac, organizovali su u galeriji „Simonida“ Svetosavsku izložbu učeničkih radova.

Skoro celo prvo polugodište veroučitelji su zajedno sa decom organizovali pripreme za konkurs a rad i ljubav od strane dece prema ovoj manifestaciji vidi se na samoj izložbi. Po šesti put organizovan je likovni i literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola namesništva Kolubarsko – Posavskog, ove godine pristiglo je najviše radova do sada. Izložba se organizuje šestu godinu za redom, a ovoga puta nagrađeno je 37 učenika.

Vladimir Dimitrijević
Vladimir Dimitrijević

Po rečima sveštenika Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, Vladimira Dimitrijevića sve škole se podjednako trude, a ove godine akademski slikar Aleksandar Pavlić u ulozi člana žirija pohvalio je OŠ “Sveti Sava“ Veliki Crljeni.

O interesovanju školaraca za Svetosavski konkurs i izložbu svedoči i broj posetilaca otvaranju izložbe. Prepuna sala galerije “Savremenici“ iznenadila je kako posetioce tako i organizatore izložbe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA