Svetski dan zaštite životne sredine JPKP „Lazarevac“ obeležilo uređenjem zelenih površina

Svetski dan zaštite životne sredine, JPKP „Lazarevac“ obeležilo je akcijom čišćenja grada i uklanjanjem divljih deponija, po prijavi sugrađana. Učešće u čišćenju grada uzeli su radnici komunalnog preduzeća ali i građani, koji su se prijavili za akciju uređenja. Komunalno preduzeće obezbedilo je sva neophodna sredstva za akciju i mehanizaciju koja će biti na raspolaganju kako bi se očistile divlje deponije u mesnim zajednicama. Akciju čišćenja grada podržala je i gradska sekretarka za ekologiju i zaštitu životne sredine Grada Beograda Ivana Vilotijević, koja je posetila Lazarevac.

Čišćenje gradskog parka

Svetski dan zaštite životne 5. jun u Lazarevcu je obeležen simbolično, akcijom uređenja zelenih površina i čišćenjam divljih deponija. Lazarevačko komunalno je i tokom pandemije korona virusa bilo aktivno i pored redovnih akcija, obavljalo pranje i dezinfekciju ulica i ostalih površina.

Radnici komunalnog

Posao komunalnog jeste uređenje grada ali nije obaveza da smeće prikupljamo na divljim deponijama, na kojima nesavesni građani odlažu svoj otpad, kažu u lazarevačkom preduzeću.

Deponija u Šušnjaru

Drago nam je da smo danas imali priliku da ugostimo gradsku sekretarku Ivanu Vilotijević, koja je svojom posetom želela da da svoj doprinos akciji koju smo organizovali povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, rekao je direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Arsenović.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Gradska sekretarka Ivana Vilotijević rekla je da opština Lazarevac ima divne zelene površine i da je Gradski park pravi primer zelene oaze, u kojem je tek urađena prva faza uređenja.

Gradski park uređenje

Međutim, kao i sve beogradske opštine i Lazarevac ima problem sa odnošenjem i odlaganjem smeća, dodaje Vilotijević. U planu je i pošumljavanje opštine ali i drugi planovi za uređenje grada, rekla je gradska sekretarka.

Ivana Vilotijević

Pored čišćenja grada i uređenja zelenih površina, JPKP „Lazarevac“ u okviru akcije uređenje grada očistilo je i divlje deponije u lazarevačkim mesnim zajednicama, a plan je da se akcija nastavi i tokom vikenda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA