Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović održao predavanje u Lazarevcu

OO SPS Lazarevac organizovao je predavanje na temu ”Spoljna politika i bezbednost, geopolitički položaj Srbije u 21. veku”. Predavanje je održao Žarko Obradović potpredsednik SPS-a. Obradović je tom prilikom poručio da je Srbija zemlja sa kojom se mora razgovarati ukoliko se žele realizovati brojni regionalni projekti. Srbija postaje ponovo važno mesto na Balkanu za rešavanje brojnih otvorenih pitanja ali pre svega  za uspostavljanje dobrih odnosa na Balkanu pa i šire.

Žarko Obradović‘’Spoljna politika i bezbednost, geopolitički položaj Srbije u 21. veku’’ naziv je tribine koju je organizovao OO SPS Lazarevac sa koalicionim partnerima. Potpredsednik stranke Žarko Obradović ukazao je na temu koja kako je rekao ostaje u drugom planu, a bitno je razumeti koliko su značajni rezultati koji se postižu na planu spoljne politike, očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, kao i da Srbija ima prijatelje u svetu.

Predavanje Tokom prethodnih decenija, kako je rekao Obradović, nametnuta je lažna teza da je Srbija remetilački faktor na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana. Ipak njen jedini cilj je bio da pomogne Srbima na Balkanu, rekao je Obradović i naveo kao primer trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Obilazak Moderne GalerijeSrbija sada uspeva da na jedan multifunkcionalan način u spoljnoj politici zauzme značajno mesto i ponovo je faktor stabilnosti na Balkanu, i važno mesto za rešavanje brojnih pitanja, rekao je Obradović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA