BeogradLazarevacSportVesti

TANETU U ČAST – humanitarna košarkaška utakmica

Udruženje „Ja se bavim sportom, a ti?“ organizovalo je košarkašku utakmicu u čast žive legende lazarevačke košarke, dugogodišnjeg sportskog radnika Rada Tanaskovića – Tana. Utakmica između reprezentacije Beograda i reprezentacije Lazarevca odigrana je u velikoj sali SRC „Kolubara“. Potom je odigrana i revijalna utakmica Kolubarinih veterana, bivših košarkaša koje je trenirao legendarni Tane.

Revijalna utakcima za Taneta okupila je na jednom mestu sve ljubitelje košarke i sporta uopšte ali i poštovaoce samog Taneta koji je ostavio nemerljiv doprinos u razvoju lazarevačke košarke. Predstavnici udruženja zahvalili su se ovom prilikom svim posetiocima i sportskim radnicima koji su odali poštu Tanetu, a mnoge su u momentima dok je legendarni Tane izašao na parket krenule i suze, emocije nisu mogle da se sakriju.

Plakat - Tanaskovic-Rade-Tane

Plaketu za životno delo i dres sa potpisima igrača KK Kolubara legendarnom Tanetu uručio je košarkaški trener Žarko Simić, koji je imao samo reči hvale i poštovanja za živu legendu lazarevačke košarke.

Slobodno vreme da pozdravi Taneta i oda mu počast izdvojio je i trener Košarkaškog kluba Crvena Zvezda Dušan Alimpijević, lazarevčanin koji je učio od Rada Tanasijevića. Alimpijević je ovom prilikom Tanetu uručio dres sa potpisima igrača Crvene Zvezde.

TKošarkašku utakmicu prepunu emocija u Sali SRC Kolubara organizovalo je Udruženje „Ja se bavim sportom a ti?“, uz podršku RB Kolubara, Košarkaškog saveza Srbije i Beograda i Gradske opštine Lazarevac. Legendarnom Tanetu su ovom prilikom pripala i priznanja za životno delo GO Lazarevac, plaketa Košarkaškog saveza Beograda i majica sa vezom Košarkaškog saveza Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA