BeogradLazarevacVesti

Tradicionalno druženje lazarevačkih penzionera

Već devetu godinu za redom lazarevački penzioneri obeležavaju završetak programskih aktivnosti u tekućoj godini, a tom prilikom uručene su i diplome najzaslužnijima: državnom sekretaru u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojanu Steviću, Kolubara Građevinaru, Gordani Kulić iz predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ i tradicionalno najaktivnijoj mesnoj organizaciji, ovoga puta iz MZ Leskovac.

U restoranu “Stari Mlin“, uz muziku i igru preko 300 članova po deveti put članovi i rukovodstvo Udruženja penzionera Lazarevac obeležili su uspešnu 2017. godinu, tokom koje su ispunili sve predviđeno godišnjim planom i programom. Predsednik udruženja penzionera Lazarevac, Rade Petrović izrazio je svoje zadovoljstvo i istakao značaj podrške državnih ustanova i institucija.

Podelom paketa penzionerima sa najnižim primanjima, Udruženje penzionera zavšilo je uspešno ovu godinu i time realizovalo plan i program. Ovim putem želim da svim sugrađanima i članovima čestitam Novu godinu, rekao je Petrović.

Svoju podršku najstarijima uputili su i državni sekretari u ministarstvima državne uprave i lokalne samouprave i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bojan Stević i Darko Božić. Oni su podsetili na sve mere koje opština, grad i republika sprovode u cilju poboljšanja socijalnog položaja i statusa najstarijih. Najavili povećanje penzije i isplatu još jedne jednokratne pomoći.

Bojan Stević
Bojan Stević

Ministartvo državne uprave i lokalne samopurave maksimalno pomaže, preko jedinica lokalne samopurave, rad udruženja penzionera. U ovoj situaciji u Lazarevcu imamo izuzetnu podršku i Grada Beograda i opštine Lazarevac, rekao je Stević. Zadnjih deset godina udruženje penzionera obeležava završnicu svojih aktivnosti na teritoriji opštine Lazarevac ali i okoline, jer su više puta pokazali da vode računa i o svojim kolegama iz Aranđelovca, Uba i Lajkovca, rekao je Božič.

Posebna saradnja između opštine Lajkovac i lazarevačkog Udruženja penzionera rezultirala je formiranjem opšteg udruženja na teritoriji opštine Lajkovac, predsednik skupštine opštine Lajkovac istakao je neophodnost saradnje.

Živorad Bojičić
Živorad Bojičić

Ja sam počastvovan i ove godine da sam učesnik zaista jednog lepog skupa. Svaka čast drugovima Radu i Miroslavu, kao i timu koji oni vode, kaže Bojičič.

Sve pohvale na račun rada lazarevačkog udruženja uputio je i sekretar Gradskog udruženja penzionera Beograda Velimir Miličić.

Lazarevac je jedno od najboljih udruženja penzionera i sa svojim porfesionalnim i vrlo stručnim i odgvornim odnosom prema misiji koju oni čine da pomažu najugroženije, stare i bolesne, kao i  sve ostale penzionere. Zadovoljstvo je prisustvovati ovakvom druženju, kaže Miličić.

Bila je ovo i prilika da se na kraju godine ugoste i počaste prijatelji udruženja, oni koji su tokom cele godine pružali podršku lazarevačkim penzionerim u humanitarnom radu. Između ostalih predstavnici Centra za socijalni rad GO Lazarevac i predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“.

Potrebno je da sve organizacije i vladine i nevladine sarađuju i ta sardanja je na obostrano zadovoljstvo uspešna. Želim da se zahvalim penzionerima što misle na decu i uvek su tu za nas. Koliko mogu oni pomažu. Ja sam veoma zadovoljna saradnjom, rekla je Nada Božić direktorka PU „Rakila Kotarov Vuka“.

U ime svih članova svoje utiske izneo je Bogoljub Krsmanović iz mesne ogranizacije penzionera Arapovac.

Zahvalio bih se organizatorima u mojei ime mojih članova rekao je Krsmanović.

Plan i program za 2018. godinu biće takođe na zavidnom nivou, a od ključnog uticaja za njegovu realizaciju biće saradnje sa svim ustanovama i udruženjima. Završetak godine i ovoga puta je obeležen celovečernjom zabavom koja će ostati u sećanju svih učesnika, po igri, pozitivnoj atmosferi, novim poznanstvima i starim prijateljima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA