BeogradLazarevacVesti

Tomislav Momirović obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u Šušnjaru

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, u okviru projekta „Čista Srbija“, obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u Šušnjaru. On je ovom prilikom rekao da Vlada Srbije u Lazarevcu gradi 80 kilometara kanalizacione infrastrukture i da je mesna zajednica Šušnjar treća lokacija na kojoj su u našoj opštini počeli radovi na izgradnji kanalizacije. Obilasku radova prisustvovao je i predsednik opštine Bojan Stević sa saradnicima koji je ovom prilikom rekao da će devet mesnih zajednica u našoj opštini biti obuhvaćeno projektom izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ovim projektom preko 3500 domaćinstava imaće priliku da se priključi na kanalizacionu mrežu, istakao je Stević.

Radovi u Šušnjaru

U okviru projekta „Čista Srbija“, u opštini Lazarevac će biti izgrađeno više od 25 hiljada metara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika.

Projekat Čista Srbija

Predsednik opštine Bojan Stević zahvalio se Vladi Srbije i resornom ministarstvu na izdvojenim sredstima za izgradnju kanalizacione mreže i napomenuo da će devet mesnih zajednica konačno dobiti komunalnu infrastrukturu.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je napomenuo da se pored kanalizacione mreže radi i na izgradnji glavnog fekalnog kolektora kroz sam centar grada.

Momirović u mesnoj zajednici Šušnjar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović rekao je da se na teritoriji opštine Lazarevac u kanalizacionu infrastrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ulaže više od 48 miliona evra. Momirović je rekao da Vlada Srbije uprkos ekonomskoj krizi i dalje ulaže u infrastrukturu i ne zaustavlja investicije i da će ulagati podjednako u sve lokalne zajedince na teritoriji cele Srbije.

Tomislav Momirović
Tomislav Momirović

U sledećih pet godina, u okviru projekta “Čista Srbija”, planirana je izgradnja 7.000 kilometara kanalizacione mreže i više od 250 postrojenja za preradu otpadnih voda, za šta je planirano ulaganje od četiri milijarde evra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA