BeogradLazarevacVesti

Tradicionalna manifestacija „Dečije poselo“

Predškolska ustanova „Rakila kotarov – Vuka“ organizovala je tradicionalno „Dečije poselo“. Manifestacija je održana u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu. Ovo je šesto dečije poselo a mališani su sa svojim vaspitačicama pripremili ukupno 8 tačaka koje je realizovalo 15 grupa vrtića, od toga 14 pripremnih predškolskih grupa i jedna grupa iz celodnevnog boravka.

Manifestacija je nastala u cilju očuvanja tradicije i pravih vrednosti, kao i da se sačuvaju pesme, igre i običaji naše zemlje. Pre šest godina, kada je „Dečije poselo“ prvi put realizovano, održano je u tri mesne zajednice, a taj broj raste iz godine u godinu i sve je više vaspitača koji se uključuju u ovu manifestaciju. Predškolska ustanova je višegodišnji učesnik akcije „Čepom do odmeha“, pa je druženje mališana u Stepojevcu imalo i humanitarni karakter.

Tamara-Kragić
Tamara Kragić

Svrha održavanja „Dečijeg posela“ je da se javnosti pokaže kako mlade generacije s ponosom čuvaju vrednosti koje su nam preci ostavili kao i da humanost danas nije isčezla iz srca ljudi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA