BeogradLazarevacVesti

Tradicionalno druženje lazarevačkih penzionera u Dudovici

Tradicionalno druženje lazarevačkih penzionera organizovano je u Dudovici. Okupljanje naših najstarijih sugrađana je tradicija od kraja pedesetih godina, kada je Opštinska organizacija penzionera počela sa radom. Udruženje penzionera, pored stalne brige o svojim članovima, jednom ili dva puta godišnje uz podršku lokalne samouprave organizuje i druženja kako bi svojim članovima omogućili da vreme provedu u pesmi, igri i razgovoru sa drugim penzionerima.

Od kraja pedesetih godina, opštinska organizacija penzionera u Lazarevcu neguje vrednu tradiciju okupljanja svojih najstarijih sugrađana. Ovo dragoceno druženje, podržano od lokalne samouprave, postalo je neizostavan deo života penzionera, pružajući im priliku da uživaju u pesmi, igri i razgovoru sa svojim vršnjacima. Udruženje penzionera, svesno značaja socijalne povezanosti među svojim članovima, brižljivo organizuje ove događaje kako bi pružilo priliku penzionerima da se oslobode svakodnevnih briga i uživaju u dragocenim trenucima provedenim zajedno.

Kroz decenije, ova tradicija je postala ne samo simbol zajedništva, već i mesto gde se prepliću sećanja, priče i iskustva. Generacije penzionera su se ovde okupljale, gradeći duboke veze koje traju godinama. Za mnoge od njih, ova druženja su postala oslonac u starijoj dobi, pružajući im podršku i razumevanje koje samo zajednica može da pruži.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA