Treći prodajni bazar hrane u OŠ “Dule Karaklajić”

U OŠ „Dule Karaklajić“ održan je treći prodajni sajam hrane koji je i ove godine imao humanitarni karakter. Učenici ove škole pripremali su tradicionalna jela francuske, engleske i ruske kuhinje. Sav prihod od prodaje hrane namenjen je u humanitarne svrhe. Dobra ponuda i još veća potražnja obeležili su i ovogodišnji sajam hrane koji je uspešno realizovan zajedničkim snagama učenika, roditelja i nastavnika OŠ „Dule Karaklajić“.

Dobar zalogaj je kroz vekove za nama uvek bio inspiracija ljudima, kako velikanima, tako i potpunim anonimusima… Treći bazar hrane organizovan je u OŠ „Dule Karaklajić“. Ideja nastavnika i profesora ove obrazovne institucije, koji su organizovali ovu manifestaciju, je da se deca upoznaju sa različitim ukusima i tradicionalnim kuhinjama Rusije, Engleske i Francuske, a usput budu i humani. Ovom bazaru prethodili su dani priprema i istraživanja, a veliku pomoć deci pružili su i roditelji.

Oni koji su posetili bazar hrane imali su priliku da po cenama od 30 do 50 dinara uživaju u đakonijama sofisticirane francuske kuhinje, tradicionalne engleske ali i one koja je nama svakako najbliža, ruske. Učenici su nakon temeljnih istraživanja, uz pomoć roditelja, baka i deka, uspeli da nam prikažu koja su to jela koja predstavljaju tri navedene zemlje.

Sajam hrane izazvao je veliko interesovanje kod učenika ali i posetilaca. Nastavnici kažu da će ovaj vid druženja postati praksa a sav novac koji se prikupi ići će u humanitarne svrhe, onima kojima je pomoć preko potrebna. Nakon ispobanih kolačića i najslađih đakonija, punih stomaka smo zaključili da ova manifetsacija treba da bude tradicionalna i organizovana bar jednom mesečno u ovoj školi. I deca su se složila sa nama, ovaj put ujedinjeni u ideji da čine dobro delo i pomažu onima kojima je pomoć neophodna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA