Predstava “Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića odigrana u Lazarevcu

Predstava “Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića odigrana je na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Glumci Anita Mančić, Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović i Miki Manojlović nosioci su uloga u ovoj porodičnoj drami koja se odigrava sedamdesetih godina prošlog veka u Zagrebu. Predstava je ovenčana brojnim nagradama, odigrana je u najvećim pozorištima regiona i na brojnim festivalima, i za nju se uvek traži karta više.

„Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan je istinito ispletena porodična drama sa autobiografskim elementima. Predstava se dešava u Zagrebu sedamdesetih godina prošlog veka, između četiri lika u jednom stanu. Dve žene majka i kćerka, Ljubić i Blanka, koje je bolest prikovala za krevet, nalaze se u različitim sobama bez mogućnosti da vide jedna drugu. U događaje su uključeni i Blankin prečesto odsutni suprug, kao i njihova ćerka. Ovo je prvi dramski tekst Mire Furlan a premijeru u režiji Mikija Manojlovića imao je 2013. godine.

Miki Manojlović, režija

Glavna nit drame aktivira teme suočavanja sa bolešću i propadanjem tela, krivice i preljube, paljenja nade kroz sećanja. U središtu predstave su međuljudski odnosi u jednoj porodici kroz koje se prelama i slika vremena, tokom koje se porodično-lična pitanja prepliću sa društveno-političkom materijom. Furlanova otvara i teme tragičnih posledica naših istorijskih zabluda, političke isključivosti i zaslepljujuće moći ideologija.

Predstava ‘’Dok nas smrt ne rastavi’’ je ponela niz priznanja; na Sterijinom pozorju, Pozorišnim danima u Vranju, Festivalu malih scena u Rijeci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA