Trofej Beograda za mlađe kategorije u pecanju na plovak održan ovog vikenda na jezeru Očaga

U organizaciji Asocijacije sportskih ribolovaca Beograda na jezeru Stara Očaga održan je Trofej Beograda za mlađe kategorije u pecanju na plovak. Domaćin ovog takmičenja je Sportsko ribolovno društvo „Turbina“ iz Vreoca. Trofej Beograda se u Lazarevcu održava treću godinu zaredom a takmičilo se oko 60 najboljih mladih ribolovaca iz cele Srbije.

Treću godinu zaredom na jezeru Stara Očaga održan je Trofej Beograda u pecanju na plovak za mlađe kategorije. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 60 mladih ribolovaca iz svih krajeva Srbije a domaćin je Sportsko ribolovno društvo Turbina iz Vreoca. Voda je dobrog kvaliteta, teren pristupačan a u jezeru ima više vrsta ribe i vremenski uslovi su bili pogodni za pecanje, izjavio je predsednik Sportsko ribolovnog društva „Turbina“ iz Vreoca, Milutin Ranković.

Članovi vreočke Turbine učestvovali su u više kategorija i ostvarili su izvanredne rezultate. Ova godina za ribolovce Turbine je uspešnija nego prethodne, kaže Ranković.

Naša deca osvojila su veliki uspeh, Mihajlo je osvojio Trofej Beograda, Anja je bila prva u svojoj konkurenciji kadeta, Anđela je bila prva u pionirima. Sa decom smo dosta radili i sledeće godine imamo tri reprezentativca. Ponovo smo potvrdili kako dobro pecaju naši mladi iz Vreoca- dodaje Milutin.

Mlada takmičarka Anja Ranković osvojila je prvo mesto u kategoriji kadetkinja na takmičenju Trofej Beograda.

Od malena pecam a da se takmičim počela sam od predšlskog uzrasta. Pecala sam u kadetkinjama i prva sam, super je bilo- dodaje Anja Ranković.

Anja Ranković
Anja Ranković

Na pitanje kako se stvorila ljubav prema ovoj vrsti sporta odnosno pecanju, većina takmičara je rekla za Rtv Gem da se ljubav pojavila već od malih nogu gledajući svoje roditelje ili bake i deke kako pecaju. Pored uspeha mladih ribolovaca, i seniori Turbine mogu da se pohvale zapaženijim rezultatima na ovom tekmičenju.

Mladi pecar Mihajlo Ranković u kategoriji od 20 godina osvojio je prvo mesto, ali je odneo i Trofej Beograda, koji će krasiti njegovu kolekciju pehara.

Mihajlo Ranković
Mihajlo Ranković

Svi uspesi u poslednje vreme postignuti su i zahvaljujući opštini Lazarevac, Mesnoj zajednici Vreoci i Asocijaciji sportskih ribolovaca Beograda. Nakon održanog Trofeja Beograda, Turbinu već u nedelju 19. septembra na Staroj Očagi očekuje klupsko takmičenje u pecanju na plovak.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA