Trupa Premijer: Premijera predstave „Zlatna groznica“

Drama „Zlatna groznica – iseljenička trilogija“, kanadskog autora Milovana Mračevića, biće premijerno izvedena u utorak 30. aprila  u 20 časova, na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Pozorišna trupa „Premijer“ predstavu će po prvi put igrati pred lazarevačkom publikom a već godinu dana glumci Milan Tomić, Jelena Orlović i Darko Bjeković igraju je u beogradskim pozorištima. Ova drama, sa izraženim komičnim elementima, inspirisana je životnim pričama jugoslovenskih iseljenika koji su se doselili u Кanadu, u periodu između 1925. i 1930. i koji su veliku ekonomsku krizu jedino mogli da prežive radeći u rudnicima.

Pozorišnu trupu „Premijer“ čine glumica Jelena Orlović i glumci Darko Bjeković i Milan Tomić. Njihova trupa osnovana je pre godinu dana, na inicijativu glumaca koji su se tokom izložbe Milovana Mračevića susreli u Beogradu i odlučili da po tekstu „Zlatna groznica“ pripreme tročinku koju je publika jako lepo prihvatila. Mračević je i autor drame „Sunce tuđeg neba“, koja je premijerno izvedena 2012. godine u Puls Teatru u Lazarevcu.

Darko Bjeković
Darko Bjeković

Vodeći se parolom da je svakom svoja muka najteža i najveća, likovi ove tročinke zasmejaće nas i zabaviti tokom sat i deset minuta, koliko komad traje, kaže glumac i reditelj predstave Darko Bjeković.

„Zlatna groznica” je crna komedija. Radnja prati jugoslovenke iseljenike u Kanadi za vreme velike ekonomske krize tridesetih godina prošlog veka. Dva iseljenika, Stevo i Luka, kao i jedna mlada žena, Zlata, dolaze u Kanadu „trbuhom za kruhom” i bivaju uvučeni u dramsko-komični kovitlac prevare, pobune i pohote dok se bore za goli opstanak.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA