U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održano predavanje „Nepoznata istorija Lazarevca“

U okviru manifestacije „Dani Beograda“ u sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, prof. dr Milorad Đoković održao je medijsku prezentaciju „Nepoznata istorija Lazarevca“, povodom 80 godina od događaja kojim je u Srbiji započeo Drugi svetski rat. Lazarevačka Biblioteka već 16. godinu zaredom učestvuje u obeležavanju manifestacije „Dani Beograda“, koja se održava od 16. do 19. aprila.

Iz filma "Smrt devet avijatičara"

Tokom trajanja manifestacije „Dani Beograda“, od 16. do 19. aprila, sve ustanove kulture na teritoriji grada Beograda su otvorene za javnost, pa tako i lazarevačka biblioteka, podsetila je direktorka Jasmina Ivanković. Organizator manifestacije je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a producent Omladinsko pozorište Dadov.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Medijsku prezentaciju „Nepoznata istorija Lazarevca“ predstavio je novinar i publicista, prof. dr Milorad Đoković. Nacionalnom istorijom Srba, po sopstvenom priznanju, bavi se u poslednjih 15 godina. Ističe da se na internetu nalazi značajan broj pogrešnih podataka.

Milorad Đoković
Milorad Đoković

Kompletno predavanje „Nepoznata istorija Lazarevca“, povodom 80 godina od događaja kojim je u našoj zemlji otpočeo Drugi svetski rad, ljubitelji istorije mogu da pogledaju na zvaničnom You tube kanalu Biblioteke „Dimitrije Tucović“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA